TOIMINTASÄÄNNÖT

Satabandy Ry:n säännöt

Y-tunnus: 2665124-2

Yhtiömuoto: Aatteellinen yhdistys, voittoa tavoittelematon

Perustamisvuosi: 2009

Kotipaikka: Pori

#1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

Yhdistyksen, jota jäljempänä kutsutaan myös seuraksi, nimi on Satabandy RY ja sen kotipaikka on PORI.

#2. Tarkoitus ja toiminnan laatu

Seuran tarkoituksena on edistää salibandyn ja liikunnan harrastusmahdollisuuksia, sekä luoda urheiluhenkeä ja urheilullisuutta toimialueellaan kaikenikäisille henkilöille.

Tarkoituksen toteuttamiseksi seura järjestää salibandyn lajiharjoituksia, sekä mahdollisesti muita liikuntaharjoituksia ja koulutustilaisuuksia. Yhdistys pyrkii tarjoamaan mahdollisuuksia ja neuvoja lajiin ja yleisesti urheiluun liittyviin asioihin koskien (harjoitukset, välineet, tiedonhaku), sekä järjestämään ja mahdollistamaan erilaisia tapahtumia ja sarjatoimintaa tarkoituksen tukemiseksi.

Toiminnan tukemiseksi seura pyrkii olemaan helposti tavoitettavissa ja lähestyttävissä. Tähän tarkoitukseen seura edistää toimintaansa sosiaalisissa medioissa ja jakaa yhteystietonsa avoimesti nettisivuillaan. Seura voi ottaa toimintansa edistämiseksi vastaan lahjoituksia (irrallinen ja kiinteä omaisuus), sponsorituloja, sekä yhteistyökumppanuuksia. Seura voi järjestää luvanmukaisia rahankeräyksiä, maksullisia urheilutapahtumia ja arpajaisia, sekä seura voi myös harjoittaa lajiin ja alaan liittyvää julkaisutoimintaa eri lähteissä, mikäli se on yhdistyksen arvoja ja sääntöjä noudattavaa ja kannustavaa toimintaa.

#3. Jäsenet

Seuran jäseniä ovat varsinaiset jäsenet, kannatusjäsenet tai kunniajäsenet, jotka ovat hyväksytty jäseniksi ja maksaneet jäsenmaksun. Varsinaisiksi jäseniksi voidaan hyväksyä henkilö, joka haluaa toimia seuran tarkoituksen toteuttamiseksi ja hyväksyy toiminnan laadun sekä toiminnanmuodot. Kannatusjäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka haluaa tukea seuran toimintaa. Kunniajäseneksi voidaan kutsua henkilö, jonka toiminta on koitunut seuran tavoitteiden hyväksi.

Seuraan hyväksytyillä täysi-ikäisillä jäsenillä, jotka ovat maksaneet jäsenmaksun ja ovat kirjallisesti yhdistyksen jäseniä on äänioikeus (1 ääni) kevät- tai syyskokouksissa avoimella äänestyksellä päätettävien asioiden osalta. Alle 18-vuotiaalla jäsenellä ei ole äänioikeutta, ainoastaan läsnäolo- ja puheoikeus. Jäsenyydet ja jäsenmaksun suuruus käsitellään seuran hallituksen toimesta syyskokouksessa.

Kunniapuheenjohtajaksi tai kunniajäseneksi voidaan hallituksen esityksestä yhdistyksen kokouksessa kutsua henkilö, joka on huomattavasti edistänyt ja tukenut yhdistyksen toimintaa. Kunniapuheenjohtajalla tai kunniajäsenellä ei ole äänioikeutta.

#4. Jäsenen eroaminen ja erottaminen

Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti. Hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan.

Hallitus voi erottaa jäsenen yhdistyksestä, jos jäsen on jättänyt erääntyneen jäsenmaksunsa maksamatta tai on muuten jättänyt täyttämättä ne velvoitukset, joihin hän on yhdistykseen liittymällä sitoutunut tai on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut yhdistystä tai ei enää täytä laissa taikka yhdistyksen säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja.

#5. Liittymis- ja jäsenmaksu, sekä toiminnan rahoittaminen

Varsinaisilta jäseniltä ja kannattavilta jäseniltä perittävän liittymismaksun ja vuotuisen jäsenmaksun suuruudesta erikseen kummallekin jäsen-ryhmälle päättää syyskokous. Kunniajäsenet eivät suorita jäsenmaksuja. Jäsenmaksu on kausikohtainen.

Jäsenmaksut kohdistetaan seuran toiminnan ylläpitämiseen ja kehittämiseen.

Joukkuekohtaista toimintaa rahoitetaan sponsori- ja yhteistyösopimuksilla, sekä tarvittaessa joukkuetoimintaan osallistuvien pelaajien kausimaksuilla.

#7. Yhdistyksen päätös klovalta ja kokoukset

Seuran päätösvaltaa käyttää sen kokous ja hallitus. Seura pitää vuosittain kaksi varsinaista kokousta. Yhdistyksen kevätkokous pidetään huhti-toukokuussa, syyskokous elo-syyskuussa, sekä molemmissa kokouksissa määritellään mahdollinen tarve ja ajankohta ylimääräiselle kokoukselle. Hallitus määrää tarkemmat kokouspäivät.

Ylimääräisiä kokouksia voidaan pitää, kun seuran kokous niin päättää tai kun hallitus katsoo siihen olevan aihetta tai kun vähintään kolme yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta erityisesti ilmoitettua asiaa varten kirjallisesti vaatii. Kokous on pidettävä kolmenkymmenen vuorokauden kuluessa siitä, kun vaatimus sen pitämisestä on esitetty hallitukselle.

Yhdistyksen kokouksissa on jokaisella yli 18 vuotta täyttäneellä varsinaisella jäsenellä yksi ääni ja mahdollisuus edustaa enintään kolmea (3) valtakirjalla luovutettua hyväksyttyä jäsen ääntä avoimella äänestyksellä päätettävissä asioissa. Kunnianpuheenjohtajalla ja kunniajäsenellä voi olla kutsuttuna läsnäolo- ja puheoikeus.

Yhdistyksen päätökseksi tulee, ellei säännöissä ole toisin määrätty, se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänestykset ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni. Vaaleissa äänten mennessä tasan ratkaisee arpa.

#8. Yhdistyksen kokousten koollekutsuminen

Hallituksen on kutsuttava seuran kevät- ja syyskokoukset koolle vähintään seitsemän vuorokautta ennen kokousta. Hallituksen jäsenille ja joukkueenjohtajille kutsu toteutetaan sähköpostitse, tekstiviestillä, tai muuta tavoitettavaa kautta, josta pystyy todentamaan viestin menneen perille. 

Kokouskutsun hallituksen jäsenille ja joukkueenjohtajille tulee olla henkilökohtainen ja kirjallisessa muodossa, mutta sen ei tarvitse noudattaa tiettyä virallista muotoa. Hallituksen puheenjohtaja lähettää kokouskutsun.

Kevät- ja syyskokoukset ovat avoimia kaikille seuran jäsenille. Joukkueenjohtajat välittävät tiedon kokouksista oman joukkueensa viestintäkanavia pitkin seuran jäsenille. Kevät- ja syyskokousten asiat käsitellään seurasääntöjen luvussa 12.

Jokainen henkilökohtaisesti kokoukseen kutsuttu voi esittää kutsujalle ehdotuksia kokouksessa käsiteltäviksi asioiksi. Kutsujan (hallituksen puheenjohtaja) ei tarvitse hyväksyä kaikkia asioita käsiteltävälle listalle, mutta hänellä on velvollisuus tuoda kaikki ajoissa asialistalle esitetyt aiheet hallituksen nähtäväksi (hallituksen omat viestintäkanavat).

Äänestyksessä käsiteltävät asiat ovat avoimesti äänestettävissä kaikille seuran jäsenille, mutta hallitus voi yksimielisellä päätöksellä myös kumota äänestyksen tuloksen. Tällöin käsiteltävä asia siirtyy eteenpäin seuraavaan kokoukseen.

Mikäli seuran jäsen, joka ei kuulu hallitukseen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen kevät- tai syyskokouksessa käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle enintään kaksi päivää kutsun lähettämisen jälkeen. Hallituksen jäsenille riittää kirjallinen ilmoitus ennen kokouksen aloitusta. Hallituksen puheenjohtaja voi lisätä käsiteltäviksi asioita myös kokouksen aikana.

#9. Hallitus

Seuran toimintaa ja juoksevia asioita hoitaa yhdistyksen hallitus. Hallitukseen kuuluu syyskokouksessa valitut puheenjohtaja, sekä hallituksen kokouksissa erikseen valitut jäsenet ja varajäsenet. Hallitus valitsee myös varapuheenjohtajan ja rahastonhoitajan, sekä jakaa hallituksen muut tehtävät muiden hallituksen jäsenien kesken. Seuran hallituksessa tulee olla vähintään 3 henkilöä, enimmäismäärää hallituksen jäsenille ei ole.

Hallituksen tehtävä on johtaa ja kehittää seuran toimintaa, valvoa seuran varojen ja omaisuuden käyttöä, laatia ja esittää seuran kokoukselle ehdotus toimintasuunnitelmaksi, valmistella seuran kokouksessa käsiteltävät asiat, huolehtia yhteydenpidosta jäseniin ja toisiin yhdistyksiin, sekä valita ja erottaa seuran toimihenkilöt sekä tukea heidän työtään. Hallitus myös vastaa siitä, että seuran toiminta tapahtuu lain ja yhdistyssääntöjen mukaisesti.

Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta 2-3 kertaa vuodessa, tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii. Hallitus voi kokoontua myös jos he katsovat siihen olevan aihetta. Kokouksia voidaan pitää etäkokouksina tilanteiden niin salliessa tai vaatiessa.

Hallitus on päätösvaltainen, kun vähintään puolet sen jäsenistä, puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaan luettuna on läsnä. Äänestykset ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan puheenjohtajan ääni ratkaisee, paitsi puheenjohtajaa valitessa arpa ratkaisee.

Hallituksen jäsenet ja nimetyt henkilöt eivät saa yhdistyksen hallitustoiminnasta palkkaa, tai muuta rahallista korvausta.

#10. Yhdistyksen nimen kirjoittaminen

Seuran nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja, sihteeri tai rahastonhoitaja, tai yksittäisissä tilanteissa kuka tahansa hallituksen jäsen voi saada yhdistyksen nimen kirjoittamiseen väliaikaisen oikeuden anomalla sitä.

Väliaikaisen oikeuden myöntämiseen ja pituuden määrittämiseen vaaditaan hallituksen puheenjohtajan, sekä kahden muun hallituksen jäsenen hyväksyntä, sekä kirjallinen valtuutus.

#11. Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen

Päätös sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta on tehtävä Yhdistyksen kokouksessa paikalla olevien vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta.

Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Yhdistyksen tullessa lakkautetuksi käytetään sen varat samaan tarkoitukseen.

Scroll to Top